Okurková sezóna

„NA MARKA ZASAĎ OHARKA“, říká jedna známá lidová pranostika. A zasetím okurkového semínka tak vlastně začíná jedno z nejdůležitějších období konzervárenského průmyslu – okurková sezóna.

Zemědělci i konzerváři s obavami sledují počasí a očekávají, jaká bude celková úroda zelených plodů, které pak použijí k výrobě sterilovaných okurek, tvořících klasickou a nedílnou součást české kuchyně.

A právě tu nenahraditelnou chuť těmto „nakladačkám“ dodává Konzervárenské aroma č. I (též známé jako macerát na okurky nebo také výtažek na okurky), které nabízí společnost AROMKA BRNO,s.r.o.

Toto aroma nabízíme jak velkodběratelům, tak i zákazníkům, kteří ho chtějí využít k ochucení nálevu na domácí zavařování.
Dalším konzervárenským aromatem, které AROMKA BRNO,s.r.o. nabízí, je Konzervárenské aroma č.III, které je vhodné k ochucování sterilované zeleniny.