Výrobky pro potravinářský průmysl

Aromka Brno s.r.o » Aktuality » Rumové aroma - současná situace

Rumové aroma - současná situace

Rádi bychom Vás seznámili se situací kolem rumového aroma.

Současná situace je taková, že po 22. 4. 2018 už nebudeme moci prodávat rumové aroma ve složení, chuti a vůni, kterou znáte, protože v dubnu letošního roku končí výjimka pro používání rumového etheru, který je základní složkou rumového aroma, v podobě, jak ho známe.

Nyní probíhají jednání na úrovni členských států o povolení další výjimky pro užívání rumového etheru, který by vyhovoval požadavkům a podmínkám, které požaduje evropská komise, hlavně v obsahu furanu, který byl největším problém dle zprávy EFSA.

Pokud dojde k povolení této výjimky, bude však platit a používat se bude moci „nový typ“ aroma pouze pro výrobce lihovin, není možné, aby se aroma prodávalo, tak jako dosud, běžným spotřebitelům (na základě registrace ŽL), pekařům a cukrářům.

Proto se snažíme připravit a vyvinout i variantu použitelnou a povolenou i pro drobné spotřebitele, pekaře a cukráře tak, abychom po 22. 4. 2018, což je klíčový termín, mohli již vám všem nabídnout odpovídající aroma.
Problém však je v tom, že 100% náhradu už se nepodaří vyvinout, tzn., že nová aromata nebudou úplně totožná a je potřeba počítat, že je nutné vaše zákazníky naučit na podobnou chuť, kterou se snažíme u našeho aroma zachovat.

Nyní nabízíme k odzkoušení jednu z variant, ale stále pokračujeme ve vývoji a snažíme se připravit co nejpodobnější a­roma.

Samozřejmě, že si přejeme a doufáme, že jednání dopadnou ve prospěch naší země a že se zdaří připravit i odpovídající variantu pro pekaře a cukráře a chuť „tuzemáku“ tak zůstane zachována.

Pošlete nám dotaz

Aromex - ochraná známka společnosti Aromka Brno s.r.o.

Potravinářské produkty

Seznam výrobků

Sortiment výrobků Aromky Brno pro ochucování, kořenění a barvení potravin.

Aromata

Aromata jsou přípravky obsahující vonné a chuťové látky používané k
ochucování potravinářských výrobků. Nejčastěji se aromata používají pro ochucování lihovin, likérů, aromatizovaných vín, cukrovinek a ostatních potravinářských výrobků.

Prášková aromata

Prášková aromata k aromatizaci potravinářských výrobků.

Výtažky

Konzervárenské výtažky se vyrábějí rozpouštěním přírodních silic nebo extraktů koření v jemném rafinovaném lihu. Používají se hlavně při kořenění nálevů pro nakládání okurek a sterilizované zeleniny.

Emulze

Kořeninové přípravky na tekutém nosiči, určené k dochucování masných výrobků.

Extrakty koření

Sypké kořenící přípravky určené k ochucení potravinářských výrobků.

Karamely

Přírodní barviva – cukrové karamely se používají k barvení mnoha komodit v potravinářském průmyslu.

Nálev na okurky

Nálev na okurky - objednávky on-line

Octy a nálevy

Prodáváme kvasný lihový ocet 8% a 10%. Ocet kvasný lihový 1 litr Ochucené octy

Mapa webu :: © Aromka Brno s.r.o. .::. tel: +420 543 553 208
- držitel ISO 9001:2000 a 14001:2004 | Basic info in English

Aromka Brno s.r.o. je součástí KONCERNU ODEON
 Popis činností - KONCERN ODEON - www.odeon.cz
Menu Aromka Brno
Aromka Brno s.r.o.

Vídeňská 91
639 00 Brno
Mapa

Vyhledávání
Aktuality z Aromky

5.12.18

Informace k vánočnímu provozu ve společnosti AROMKA BRNO s.r.o.

Vánoční provoz

13.09.18

Od léta plníme nálev na okurky do nových lahví.

Nová lahev na nálev na okurky

1.06.18

Ve středu 6.6.2018 od 12:00 hod., bude společnost AROMKA BRNO,s.r.o. uzavřena.

Ve středu 6.6. omezení provozu