Výrobky pro potravinářský průmysl

Aromka Brno s.r.o » Aktuality » Rumové aroma - současná situace

Rumové aroma - současná situace

Rádi bychom Vás seznámili se situací kolem rumového aroma.

Současná situace je taková, že po 22. 4. 2018 už nebudeme moci prodávat rumové aroma ve složení, chuti a vůni, kterou znáte, protože v dubnu letošního roku končí výjimka pro používání rumového etheru, který je základní složkou rumového aroma, v podobě, jak ho známe.

Nyní probíhají jednání na úrovni členských států o povolení další výjimky pro užívání rumového etheru, který by vyhovoval požadavkům a podmínkám, které požaduje evropská komise, hlavně v obsahu furanu, který byl největším problém dle zprávy EFSA.

Pokud dojde k povolení této výjimky, bude však platit a používat se bude moci „nový typ“ aroma pouze pro výrobce lihovin, není možné, aby se aroma prodávalo, tak jako dosud, běžným spotřebitelům (na základě registrace ŽL), pekařům a cukrářům.

Proto se snažíme připravit a vyvinout i variantu použitelnou a povolenou i pro drobné spotřebitele, pekaře a cukráře tak, abychom po 22. 4. 2018, což je klíčový termín, mohli již vám všem nabídnout odpovídající aroma.
Problém však je v tom, že 100% náhradu už se nepodaří vyvinout, tzn., že nová aromata nebudou úplně totožná a je potřeba počítat, že je nutné vaše zákazníky naučit na podobnou chuť, kterou se snažíme u našeho aroma zachovat.

Nyní nabízíme k odzkoušení jednu z variant, ale stále pokračujeme ve vývoji a snažíme se připravit co nejpodobnější a­roma.

Samozřejmě, že si přejeme a doufáme, že jednání dopadnou ve prospěch naší země a že se zdaří připravit i odpovídající variantu pro pekaře a cukráře a chuť „tuzemáku“ tak zůstane zachována.

Pošlete nám dotaz

Aromex - ochraná známka společnosti Aromka Brno s.r.o.

Potravinářské produkty

Seznam výrobků

Sortiment výrobků Aromky Brno pro ochucování, kořenění a barvení potravin.

Aromata

Aromata jsou přípravky obsahující vonné a chuťové látky používané k
ochucování potravinářských výrobků. Nejčastěji se aromata používají pro ochucování lihovin, likérů, aromatizovaných vín, cukrovinek a ostatních potravinářských výrobků.

Prášková aromata

Prášková aromata k aromatizaci potravinářských výrobků.

Výtažky

Konzervárenské výtažky se vyrábějí rozpouštěním přírodních silic nebo extraktů koření v jemném rafinovaném lihu. Používají se hlavně při kořenění nálevů pro nakládání okurek a sterilizované zeleniny.

Emulze

Kořeninové přípravky na tekutém nosiči, určené k dochucování masných výrobků.

Extrakty koření

Sypké kořenící přípravky určené k ochucení potravinářských výrobků.

Karamely

Přírodní barviva – cukrové karamely se používají k barvení mnoha komodit v potravinářském průmyslu.

Nálev na okurky

Nálev na okurky - objednávky on-line

Octy a nálevy

Prodáváme kvasný lihový ocet 8% a 10%. Ocet kvasný lihový 1 litr Ochucené octy

Mapa webu :: © Aromka Brno s.r.o. .::. tel: +420 543 553 208
- držitel ISO 9001:2000 a 14001:2004 | Basic info in English

Aromka Brno s.r.o. je součástí KONCERNU ODEON
 Popis činností - KONCERN ODEON - www.odeon.cz
Menu Aromka Brno
Aromka Brno s.r.o.

Vídeňská 91
639 00 Brno
Mapa

Vyhledávání
Aktuality z Aromky

13.09.18

Od léta plníme nálev na okurky do nových lahví.

Nová lahev na nálev na okurky

1.06.18

Ve středu 6.6.2018 od 12:00 hod., bude společnost AROMKA BRNO,s.r.o. uzavřena.

Ve středu 6.6. omezení provozu

28.05.18

V sekci ke stažení se můžete seznámit s naším Prohlášením o ochraně osobních
údajů.

GDPR - ochrana osobních údajů