Marináda s vinným octem

Unikátní chuť vinného octa vynikne i v marinádě na maso. Dle typu masa můžete do marinády zvolit bílý, červený vinný ocet nebo balsamico. Červený vinný ocet se hodí ke zvěřině nebo hovězímu. Bílý vinný ocet je skvělý k rybám, kuřecímu masu nebo do dresinku na saláty. Připravili jsme pro vás recept na marinádu, které neodoláte:

Ingredience na přípravu:

  • 1 lžíce vinného octa (červený, bílý nebo balsamico
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička papriky sladké
  • ½  lžičky černého mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • chilli dle chuti


Postup přípravy:

Všechny ingredience smícháme a touto směsí potřeme připravené maso tak, aby se marináda dostala do všech částí. Necháme marinovat alespoň 1 - 3 hodiny. Dále maso upravujeme dle zvoleného receptu (pečeme, grilujeme…)