Karamely - potravinářská barviva
Nejprodávanější
Přírodní barvivo – karamel (nebo také kulér) je nejrozšířenější černé potravinářské barvivo, která se nacházejí v širokém spektru potravin a nápojů. Karamely jsou tekuté hnědé až černé barvivo dodávající potravinám tmavou hnědou až černou barvu. Karamel představuje přibližně 11% z celkové produkce barviv v potravinách. Vyrábí se karamelizací cukru. Karamelová barva je výrobek používaný po staletí při domácím vaření.
Nejčastější je použití při barvení lihovin, medoviny, piva nebo produktů v masném průmyslu. Karamely (kuléry) se plní do obalů splňující legislativu týkající se materiálů pro styk s potravinami, nejčastěji plastové kanystry nebo PET láhve. V naše eshopu najdete i další potravinářská barviva.
Ke stažení k dispozici tabulka použití lihového, potravinářského a pivního karamelu – Potravinářský karamel použítí v Pdf.