Výrobky pro potravinářský průmysl

Aromka Brno s.r.o » Technologie výroby » Výroba Aromexů

Výroba Aromexů

Aromex

Produktová značka AROMEX, pod níž společnost Aromka Brno s.r.o. svoje výrobky prodává, v sobě zahrnuje několik kořenících a aromatizujících látek pro potraviny a také nejpoužívanější potravinářské barvivo karamel. Výrobky lze rozdělit podle skupenství na výrobky na tekutém lihovém nosiči, na polotekutém emulzním nosiči a na tuhém (sypkém) nosiči.

Výrobky na lihové bázi

Výrobky na lihové bázi se prodávají pod názvem AROMEX Aromata. Tyto produkty lze použít v oborech jako lihovarnictví, pekařství, vinařství nebo konzervárenství. Při výrobě těchto aromat se používá macerací, digerací, destilací koření a bylin nebo rozpouštění aromatických látek, nebo u složitějších kombinace těchto postupů. Většina výrobků má přírodní charakter, pouze u několika aromat, která nelze z technologických důvodů vyrábět přírodní cestou, je použito látek přírodně identických, nebo umělých.

Vžýrobky určené ke kořenění a aromatizaci

Další skupina produktů určená ke kořenění a aromatizaci zejména v masném průmyslu, pekařství či konzervárenství je AROMEX Extrakty koření. Tato skupina výrobků se vyrábí nanesením extraktu koření nebo jiné aromatické látky na pevný nosič. Kombinací vhodného typu extraktu, příhodného pevného nosiče a správného promísení této směsi lze získat konečný sypký a homogenní výrobek. I v této skupině produktů mají výrazně nejvyšší zastoupení výrobky s čistě přírodním složením, pouze několik málo výrobků obsahuje také látky přírodně identické.

Emulze

Třetí, početně nejmenší skupinou, jsou výrobky na polotekutých nosičích – AROMEX Emulze. Složením je tato skupina velmi podobná AROMEX extraktům koření, přesto se uplatňuje spíše v masném průmyslu. Díky rozdílnému skupenství však může nacházet uplatnění u výrobků, u kterých je technologicky nevhodné použití pevného nosiče. Výroba samotná sestává ze dvou kroků. Prvním je výroba základní báze (nosiče) a druhým emulgace extraktů koření. Za pomoci výkonného emulgátoru dojde ke smísení dvou jinak nemísitelných složek. I zde se používají výhradně přírodní aromata, avšak kvůli zabezpečení trvanlivosti je zapotřebí použití vhodného konzervantu.

Pošlete nám dotaz

Aromex - ochraná známka společnosti Aromka Brno s.r.o.

Potravinářské produkty

Seznam výrobků

Sortiment výrobků Aromky Brno pro ochucování, kořenění a barvení potravin.

Aromata

Aromata jsou přípravky obsahující vonné a chuťové látky používané k
ochucování potravinářských výrobků. Nejčastěji se aromata používají pro ochucování lihovin, likérů, aromatizovaných vín, cukrovinek a ostatních potravinářských výrobků.

Prášková aromata

Prášková aromata k aromatizaci potravinářských výrobků.

Výtažky

Konzervárenské výtažky se vyrábějí rozpouštěním přírodních silic nebo extraktů koření v jemném rafinovaném lihu. Používají se hlavně při kořenění nálevů pro nakládání okurek a sterilizované zeleniny.

Emulze

Kořeninové přípravky na tekutém nosiči, určené k dochucování masných výrobků.

Extrakty koření

Sypké kořenící přípravky určené k ochucení potravinářských výrobků.

Karamely

Přírodní barviva – cukrové karamely se používají k barvení mnoha komodit v potravinářském průmyslu.

Nálev na okurky

Nálev na okurky - objednávky on-line

Octy a nálevy

Prodáváme kvasný lihový ocet 8% a 10%. Ocet kvasný lihový 1 litr Ochucené octy

Mapa webu :: © Aromka Brno s.r.o. .::. tel: +420 543 553 208
- držitel ISO 9001:2000 a 14001:2004 | Basic info in English

Aromka Brno s.r.o. je součástí KONCERNU ODEON
 Popis činností - KONCERN ODEON - www.odeon.cz
Menu Aromka Brno
Aromka Brno s.r.o.

Vídeňská 91
639 00 Brno
Mapa

Vyhledávání
Aktuality z Aromky

14.05.18

Zahájili jsme prodej cukru krystalu – pytle po 50 kg.

Prodej cukr krystal - pytle 50 kg

18.04.18

V pondělí dne 30.4.2018 a 7.5.2018 máme zavřeno.

Celozávodní dovolená

9.03.18

Informace k problematice rumového aroma.

Rumové aroma - současná situace