Kvasinky BE-256
Kód: 50598Detailní popis produktu
Tyto kvasinky jsou ideální pro výrobu (kvašení) belgických piv jako Abbey (ovocné a vysoký obsah alkoholu). Prokvašují rychle a zanechávají ovocná aromata. Vyznačují se rychlou fermentací, mají vysokou flokulační schopnost.
Kvasinky svrchního kvašení potřebují vyšší teploty pro svou činnost a charakteristické pro ně je, že sedimentují (tedy zůstávají) na hladině. Díky těmto kvasinkám je hlavní část kvašení kratší. Pro svrchní kvašení se nejčastěji používají kvasinky Saccharomyces cerevisiae.
Skladování: skladujte v chladu, temnu, suchu a v uzavřeném obalu bez přístupu vzduchu a vlhka.
Balení: sáček 12 g - čistá hmotnost 11,5 g
1 balení kvasinek 12 g dostačuje na 20 až 30 l piva.
Trvanlivost: 6 měsíců
Země původu: Francie
Návod aplikace sušených kvasinek:
Před použitím se rehydratují kvasinky v 10násobném množství sterilní vody při teplotě 23 °C. Jakmile se kvasinky rehydratují, což trvá 15 – 30 min., pozvolna se míchají dalších 30 minut a následně se aplikují do mladiny. Případně lze suché kvasinky aplikovat do fermentační nádoby přímo, avšak za předpokladu, že teplota mladiny překročí 20 °C. Postupně se sypou suché kvasinky do mladiny na povrch, aby nevznikly hrudky. Nechají se 30 min. rehydratovat a následně se promíchají v celém objemu, popřípadě provzdušní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
Hmotnost: | 83.51 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.