Kvasinky BE-256

Kód: 50598
77,28 Kč / ks 69 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)

Tyto kvasinky jsou ideální pro výrobu (kvašení) belgických piv jako Abbey (ovocné a vysoký obsah alkoholu). Prokvašují rychle a zanechávají ovocná aromata. Vyznačují se rychlou fermentací, mají vysokou flokulační schopnost. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tyto kvasinky jsou ideální pro výrobu (kvašení) belgických piv jako Abbey (ovocné a vysoký obsah alkoholu). Prokvašují rychle a zanechávají ovocná aromata. Vyznačují se rychlou fermentací, mají vysokou flokulační schopnost. 

Kvasinky svrchního kvašení potřebují vyšší teploty pro svou činnost a charakteristické pro ně je, že sedimentují (tedy zůstávají) na hladině. Díky těmto kvasinkám je hlavní část kvašení kratší. Pro svrchní kvašení se nejčastěji používají kvasinky Saccharomyces cerevisiae.

 

Skladování: skladujte v chladu, temnu, suchu a v uzavřeném obalu bez přístupu vzduchu a vlhka.

Balení: sáček 12 g - čistá hmotnost 11,5 g

1 balení kvasinek 12 g dostačuje na 20 až 30 l piva.

Trvanlivost: 6 měsíců

Země původu: Francie

 

Návod aplikace sušených kvasinek:

Před použitím se rehydratují kvasinky v 10násobném množství sterilní vody při teplotě 23 °C. Jakmile se kvasinky rehydratují, což trvá 15 – 30 min., pozvolna se míchají dalších 30 minut a následně se aplikují do mladiny. Případně lze suché kvasinky aplikovat do fermentační nádoby přímo, avšak za předpokladu, že teplota mladiny překročí 20 °C. Postupně se sypou suché kvasinky do mladiny na povrch, aby nevznikly hrudky. Nechají se 30 min. rehydratovat a následně se promíchají v celém objemu, popřípadě provzdušní.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Hmotnost: 83.51 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola