Blog
Co rodina, to unikátní recept na ty nejlepší nakládané okurky. Jak správně a jak dlouho zavařovat okurky, aby byly krásně křupavé? Máme pro vás odpově...
Máta, léčivá bylina s nezaměnitelnou vůní a chutí. Máta peprná, nebo-li mentha piperita, je kříženec máty vodní a máty klasnaté. Pro svou silně aromat...
Peprmint není rostlina ani odborný název, jde o zlidovělý anglický název máty peprné – peppermint. Máta si vysloužila i další označení, např. pepřová ...
Mentolové bonbony, mentolový esenciální olej, mentolová zubní pasta, mentolový krém na klouby, šampon s mentolem..., zkrátka mentol, kam se podív...
Víte, jak na zavařování dýně? Vyzkoušet můžete variantu na sladko s naším ananasovým aromatem, nebo na kyselo a´la Znojemské okurky pomocí našeho nále...
Opravdu hledáte vanilkovou esenci? Tento pojem se totiž často používá pro vanilkový extrakt nebo vanilkové aroma. Oboje koupíte v našem e-shopu, nabíz...
Rajčatům se u nás obzvláště daří, nic se nevyrovná těm vlastnoručně vypěstovaným. Ať už máte úrodu ze zahrádky nebo panelákového balkonu a nestíháte j...
Lák je, zjednodušeně řečeno, konzervující tekutina, do níž se nakládá maso nebo zelenina. Význam slova lák je tudíž stejný jako nálev, čeština hojně p...
Láká vás vyzkoušet vanilkový lusk, ale nevíte přesně, jak vanilkový lusk použít a jak ho zpracovat? Máme pro vás tipy jak zpracovat vanilkový lusk, ja...
Ať chceme nebo ne, dříve nebo později se stane, že naše zářivě bílé prádlo už nebude tak běloskvoucí, ale spíš zašedlé a mnohdy i se zažloutlými skvrn...
Přestali jste používat bílý cukr jako sladidlo? Dnešní trend nabízí mnohé varianty slazení, které jsou považovány za zdravější. Jsou to alternativní s...
Co je perkarbonát sodný? Perkarbonát je velmi oblíbený ekologický pomocník především při praní, event. bělení prádla, ale také pro úklid. J...
Co je jedlá soda? Jedlá soda (soda bikarbona) je účinný a ekologický pomocník pro každou domácnost. Čištění sodou nezatěžuje přírodu ani vaši peněženk...
Rumové aroma zná asi každý, je ideální do cukrářských výrobků, na pečení nebo na výrobu alkoholických nápojů. Rozdíly ve složení Rum...
Když se řekne kyselina citronová, vybavíte si především její využití v kuchyni, zejména při zavařování. Podporuje totiž houstnutí ovocné směsi, ...