Blog

Postřik na plevel z octa

Už vás opět trápí otravný plevel na zahradě? Máme řešení, které je jednoduché, levné a hlavně účinné. Vyzkoušejte ověřený tip zahrádkářů, likvidaci pl...

Hubení plevele octem a solí

Máme pro vás další tip na účinnou zbraň proti plevelu - postřik z octa a soli. Na jeho výrobu vám stačí jen chvilka. Na větší plochy budete potřebova...

Mapa míst, kde nakoupíte ocet

Vzhledem k tomu, že u nákupu octa v našem e-shopu je obvykle největší položkou cena dopravy a obal (kanystr), připravili jsme pro naše zákazníky, kteř...

Byliny - tajemství blahodárných účinků

Používání bylinek bylo v historii neuvěřitelně důležité. Mnoho z nich bylo oslavováno pro své léčivé vlastnosti, a to ještě před kulinárním využitím. ...

Destilovaný ocet

Octy dovážené ze zahraniční mají často na etiketě název destilovaný ocet. Toto označení  je v českém jazyce poněkud zavádějící, protože ocet se n...

Výroba jablečného octa

Jablečný ocet se vyrábí fermentaci (kvašením) cukru z jablek. Během tohoto procesu dochází ke vzniku kyseliny octové, hlavní účinné látky v octu, kter...

Je kyselina octová herbicid na plevel?

Ocet se na hubení plevele používá od nepaměti. Účinnou látkou v octu, která zajišťuje likvidaci plevele je kyselina octová. Vzrůstajícímu ekologickém...

Cukrářské barviva - jak je správně používat?

Cukrářská barviva jsou barviva, která se používají přímo do potravin nebo na jejich povrch ke zvýraznění barvy. V potravinářském průmyslu je barva pro...

Jablečný ocet - superpotravina

Na co použít jablečný ocet Jablečný ocet je takový malý zázrak, téměř superpotravina. Vědeckými fakty a studiemi většina těchto tvrzení však potvrzen...

Potravinářské barvivo

Potravinářská barviva jsou látky, které udělují potravině barvu, kterou by bez jejich použití neměla, nebo ji obnovují po příslušném technologickém pr...

Domácí pálení

Už ve středověku se po vynálezu destilační kolony rozvíjela kultura výroby domácí pálenky z ovoce. Alkohol totiž dokáže skvěle zakonzervovat...

Aromatizace vín - fortifikované víno, vermut a muškát

Pro zvýraznění chuti vín se používají přírodní aromata bylinného charakteru. Nejčastěji se ochucují dezertní vína červené vermutovým aroma a šumivé ví...

Bílý ocet - co si pod tím představit?

Bílý ocet je termín, který není oficiálním pojmenováním (druhem) octa. Je to lidmi běžně používaný pojem, kterým se označuje ocet kvasný lihový 10%, k...

Zákon o lihu - líh a legislativa

Zákon o lihu č. 61/1997 Sb. vymezuje podmínky pro výrobu, úpravu, skladování, evidenci a oběh lihu a stanoví působnost ministerstev a jiných správních...

Bylinné likéry - historie a výroba

Bylinné likéry jsou od nepaměti řešením pro nechutenství, žaludeční obtíže a spoustu dalších neduhů. Jejich léčivé účinky znali mniši, babky kořenářky...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení