Blog

Uzené aroma

Co je to uzené aroma? Uzené aroma slouží jako přídatná látka do potravin. Účelem je přidat uzenou chuť do výrobků, kde se tato chuť nenachází nebo zv...

Ocet - výroba a použití lihového kvasného octa

Charakteristika octa  Ocet má své nezastupitelné místo při konzervování potravin a dochucování pokrmů. Z chemického hlediska jde o zředěný rozto...

Punč - výroba i recept

Historie punče Na soutěžní otázce: “Odkud pochází punč”?, bychom asi všichni pohořeli. Jeho domovinou je totiž až daleká Indie! Do Evropy se dostal d...

Medovina - výroba a historie

Co je vlastně medovina Medovina je alkoholický nápoj, který vzniká kvašením medu a vody. Místo vody se někdy používá ovocná šťáva. K ochucování ...

Ochucování medoviny

K ochucování zakoupené nebo vyrobené medoviny můžete využít aromata z produkce Aromky Brno.  Během procesu výroby je ochucování medoviny velmi j...

Pěstitelské pálení - legální domácí pálení

Domácí pálení ovoce sice není povoleno, ale domácí ovocnou pálenku z vlastního ovoce můžete získat legální cestou, tzv. pěstitelským pálením. Pokud ne...

Tekutý kouř

Tento typ kouře, používaný k docílení vůně a chuti bez uzení, patří mezi nejčistší a nejekologičtější. Tekutý kouř mnozí považují za symbol potravinář...

Karamel k uzení masa

Karamel je nejrozšířenější potravinářské barvivo, které se používá k barvení masa při uzení. Vyrábí se karamelizací cukru a používá se při vaření již ...

Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt je koncentrovaný výluh z plodů vanilky naložených v lihu. Vanilka je aromatické koření původem z Mexika používané zejména při přípr...

Dýňový kompot s příchutí ananasu

Je tu podzim, jedno z nejbarevnějších období roku, a s ním přichází i sezóna dýní. Druhů dýní je spousta, mezi nejpopulárnější však stále patří japons...

Vanilin

Vanilin je bílá krystalická látka se silnou květinovou vůní a sladkou chutí. Vanilin může být ve formě přírodní nebo syntetické. Nejčastěji se s ním ...

Lečo - varianty receptů, historie a průmyslová výroba

Kdo by neznal lečo - skvělý, rychlý, zdravý a poměrně levný pokrm z paprik, rajčat a cibule? Pochází z Maďarska, kde se mu správně říká lecsó. Je to t...

Znojemská okurka od PT servis

Nakládané okurky jsou neodlučně spjaté s městem Znojmo, které se pyšní dlouhodobou tradicí pěstování a konzervování této tradiční tuzemské pochoutky. ...

Okurky Znojmia

Znojmia je tradiční značkou, která se proslavila především výrobou sterilovaných okurek. Kořeny této značky jsou neodlučně spjaty s dlouholetou tradic...

Nálev na znojemské okurky

To, co nakládaným okurkám a nejen těm znojemským, dodává tu správnou typickou chuť, je nálev. Okurky se tradičně sterilují ve sladkokyselém nálevu, kt...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení