Cukrářská barviva jsou barviva, která se používají přímo do potravin nebo na jejich povrch ke zvýraznění barvy. V potravinářském průmyslu je barva pro...
Blog, Strana 2
Na co použít jablečný ocet Jablečný ocet je takový malý zázrak, téměř superpotravina. Vědeckými fakty a studiemi většina těchto tvrzení však potvrzen...
Potravinářská barviva jsou látky, které udělují potravině barvu, kterou by bez jejich použití neměla, nebo ji obnovují po příslušném technologickém pr...
Už ve středověku se po vynálezu destilační kolony rozvíjela kultura výroby domácí pálenky z ovoce. Alkohol totiž dokáže skvěle zakonzervovat...
Pro zvýraznění chuti vín se používají přírodní aromata bylinného charakteru. Nejčastěji se ochucují dezertní vína červené vermutovým aroma a šumivé ví...
Bílý ocet je termín, který není oficiálním pojmenováním (druhem) octa. Je to lidmi běžně používaný pojem, kterým se označuje ocet kvasný lihový 10%, k...
Zákon o lihu č. 61/1997 Sb. vymezuje podmínky pro výrobu, úpravu, skladování, evidenci a oběh lihu a stanoví působnost ministerstev a jiných správních...
Bylinné likéry jsou od nepaměti řešením pro nechutenství, žaludeční obtíže a spoustu dalších neduhů. Jejich léčivé účinky znali mniši, babky kořenářky...
Dovedete si představit zimu a Vánoce bez horkého voňavého vánočního svařáku? My také ne, a aby pro vás byla jeho příprava co nejrychlejší a nejj...
Co je to uzené aroma? Uzené aroma slouží jako přídatná látka do potravin. Účelem je přidat uzenou chuť do výrobků, kde se tato chuť nenachází nebo zv...
Charakteristika octa Ocet má své nezastupitelné místo při konzervování potravin a dochucování pokrmů. Z chemického hlediska jde o zředěný rozto...
Historie punče Na soutěžní otázce: “Odkud pochází punč”?, bychom asi všichni pohořeli. Jeho domovinou je totiž až daleká Indie! Do Evropy se dostal d...
Co je vlastně medovina Medovina je alkoholický nápoj, který vzniká kvašením medu a vody. Místo vody se někdy používá ovocná šťáva. K ochucování ...
K ochucování zakoupené nebo vyrobené medoviny můžete využít aromata z produkce Aromky Brno. Během procesu výroby je ochucování medoviny velmi j...
Domácí pálení ovoce sice není povoleno, ale domácí ovocnou pálenku z vlastního ovoce můžete získat legální cestou, tzv. pěstitelským pálením. Pokud ne...