Lihová aromata obsahují vonné a chuťové látky k ochucování alkoholu a lihovin. Někdy se označují také jako tresti nebo alkohol esence. Vyrábějí se macerací, digerací nebo destilací přírodních surovin, případně rozpouštěním silic a extraktů v rafinovaném lihu. Všechny tyto metody a způsoby výroby jsou velmi šetrné a zachovávají velký podíl aromatických látek.
Používají se především do lihovin v palírnách a likérkách, k dochucování lihovin, destilátů, likérů a dalších alkoholických nápojů. Vhodné jsou i pro výrobu alkoholických nápojů jako je například grog a punč. Využití je možné i pro domácí přípravu alkoholických nápojů, ovocného vína a dochucování pálenek z domácího pálení.
K výrobě lihových aromat používáme tradiční recepty, které zaručují zachování stabilních vlastností našich aromat. Odběratelům nabízíme v rámci technologické spolupráce výrobu aromat dle jejich požadavků.