Zdravá alternativní sladidla - sirupy

Přestali jste používat bílý cukr jako sladidlo? Dnešní trend nabízí mnohé varianty slazení, které jsou považovány za zdravější. Jsou to alternativní slazení sypká, polotekutá nebo tekutá.

Aromka Brno vyrábí své přírodní bylinné sirupy, které jsou ideální do čaje, limonád nebo džemů. V nabídce máme sirupy levandulový, meduňkový a bezinkový.

Díky navázané spolupráci se značkou Countrylife jsme rozšířili nabídku o další druhy sirupů značky Countrylife. Jedná se o přírodní sirupy z různých plodin jako je kokos, čekanka nebo datle.

Bylinné sirupy

Jsou přírodní výluhy sušených bylin, kde jsou zachovány látky s pozitivními účinky na organismus. Levandulový sirup, ideální do limonád, působí na zklidnění mysli a napomáhá ke klidnému spánku. Meduňkový sirup na slazení čaje je účinný bojovník proti stresu a zajišťuje dobré zažívání. Bezinkový sirup, který milují všechny děti, snižuje teploty při onemocnění a podporuje pocení.

Sirupy Countrylife

Kokosový sirup je tekutá verze kokosového cukru, obsahuje minerály draslík, zinek, železo a vápník. Má kokosovou vůni a chuť s jemně karamelovými tóny. Konzistence kokosového sirupu je polotekutá a barva hnědo zlatá.  Použití je univerzální na různé sladké pokrmy jako jsou dezerty, kaše, krémy, palačinky, lívance atd. Můžete si s ním osladit kávu i čaj nebo ho použít do různých marinád místo 5NA0000101medu.

Datlový sirup se vyrábí ze sušených datlí, které mají výrazně vysokou sladivost. Má poměrně hustou konzistenci a tmavou barvu. Používá se na slazení mléčných výrobků jako jsou jogurty, tvarohy nebo různé krémy. 

Datle jsou bohaté na vitamíny A, B a minerály jako je železo, měď nebo draslík.

Javorový sirup grade A je nejkvalitnější a nejchutnější javorový sirup na trhu. Navíc obsahuje přirozenou vlákninu, která podporuje růst pozitivních střevních bakterií a posiluje imunitní systém.

Javorový sirup je ideální jako topping na palačinky nebo lívance, ale využití má také do snídaňových kaší.

Borůvkový sirup má unikátní ovocnou chuť po borůvkách a javorovém sirupu. Borůvky patří mezi nejsilnější antioxidanty, které zabraňují nežádoucím oxidačním procesům v organismu. Borůvkový sirup je ideální na slazení nápojů, jako přeliv na palačinky a lívance nebo do jogurtů a kaší.

Čekankové slazení je sladidlo vyrobené  z čekankové vlákniny a je vhodné při redukčních dietách, protože obsahuje méně sacharidů a více vlákniny. Chuť je neutrální, trochu připomínající med. Využití je různorodé, kdykoli potřebujete pokrm přisladit.

Sirupy z Moštárny Hostětín

Mátový sirup je sirup v bio kvalitě a je to výtažek z máty peprné. Máta má pozitivní účinky na lidské zdraví. Má zklidňující účinky na trávicí trakt a ulevuje od bolesti hlavy. Tento sirup má ideální použití v létě do osvěžujících limonád, po celý rok vám skvěle dochutí a osladí např. oblíbený čaj.  

Zázvorový sirup má výraznou jemně pikantní chuť. Zázvor je vynikající na podporu imunity a pomáhá rychle překonat rýmu nebo nachlazení. Jeden z dalších benefitů zázvoru je, že usnadňuje a urychluje trávení. Zázvorová limonáda nebo čaj s citronem je to pravé pro vaše tělo při nadměrném stresu nebo oslabení imunity.

Konopný sirup má příjemnou bylinnou a zajímavou chuť. Výtažek z konopí setého je výjimečný při urychlování hojení a regenerace. Pomáhá zmírnit různé bolesti. Konopný sirup je ideální do limonád nebo čaje, ale příjemně chutná i jako přeliv na lívance nebo palačinky. 

Všechna zmíněná sladidla a sirupy naleznete na e-shopu Aromka.cz v kategorii sirupy.