Sušená aronie plod

Kód: 50251 50252 Zvolte variantu
79,26 Kč / ks 157,06 Kč / ks od 79,26 Kč / ks 65,50 Kč bez DPH 129,80 Kč bez DPH od 65,50 Kč bez DPH
Skladem (5 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Varianta

Sušená bobule aronie má velikost borůvky a dominuje trpkou, kyselou chutí. Aronie je bohatým zdrojem vlákniny, vitamínů a antioxidantů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Černá jeřabina (arónie černoplodá) je přímo nabitá vitamíny. Také se můžete setkat s označením černý jeřáb nebo temnoplodec. Sušený plod aronie, jeřabiny má velikost borůvky a dominuje trpkou, kyselou chutí. 

Aronie je bohatým zdrojem vlákniny, antioxidantů, jódu a mnoha vitamínů, včetně vitamínů C, A, E a beta-karotenu.

Sušená aronie, nebo-li sušený černý jeřáb, má poměrně pestré využití, např. přidáním do pečiva, nápojů, čajů nebo jen tak "na mlsání" jako svačinka. Také si ji můžete přimíchat do cereálií, jogurtů, ovesných kaší nebo zmrzliny.

Náš tip: sušené plody aronie nechte přes noc namočit a přidejte do muffinů nebo perníku, anebo místo brusinek ke svíčkové. 

Nutriční hodnoty aronie jsou velice příznivé, má výrazně pozitivní vliv na zdraví člověka. Černé jeřabině se přisuzují tyto účinky: snižuje krevní tlak, zvýšenou hladinu cholesterolu, harmonizuje činnost štítné žlázy, chrání srdce a cévy, celkově posiluje organismus.

Má velmi silné antioxidační účinky, obsahuje také mnoho antokyanů, které mají protizánětlivé účinky. Diabetici často používají aronii k regulaci krevního cukru. 

Černé jeřabiny zkrátka nemají žádné nežádoucí účinky, jen samá pozitiva.

Skladování při teplotě do 25 °C a vlhkosti do 70 %. 

Varianty balení:

  • 100 g
  • 200 g 

Výrobce: Fytoimex

Nutriční hodnoty ve 100 g:

  • Energetická hodnota: 1373 kJ/325 kcal
  • Tuky: 3,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
  • Sacharidy: 66,0 g - z toho cukry 27,2 g
  • Bílkoviny: 3,6 g
  • Sůl: 0,1 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Minimální trvanlivost: 12 měsíců

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: