Sladkokyselá dobrota s nálevem od Aromky Brno
Hledáte jednoduchý a osvědčený recept na nakládané cibulky? Vyzkoušejte tuhle variantu s hotovým nálevem na okurky Aromka Brno, který zaručí vyváženou sladkokyselou chuť a křupavou konzistenci. Nakládané cibulky jsou ideální jako pochoutka ke grilovanému masu, do salátů nebo na obložené mísy.
Proč právě nálev na okurky Aromka Brno?
Náš nálev na okurky je připravený z kvalitního 8% kvasného octa a obsahuje extrakty z koření jako kopr, nové koření, bobkový list, chilli, hřebíček a další. Skvěle se hodí nejen pro okurky, ale i pro další zeleninu, a nakládaná cibulka si s pikantní chutí tohoto nálevu skvěle rozumí.
Co budete potřebovat:
- malé cibulky (např. perlovky nebo drobné šalotky)
- nálev na okurky Aromka Brno
- cukr, sůl, voda, ocet (dle návodu na obalu)
Postup:
Oloupejte malé cibulky. Pokud je dáte na pár minut do horké vody, půjde to snadněji. Vložte je do čistých sklenic. Připravte si lák smícháním nálevu Aromka s vodou, cukrem, solí a octem (dle doporučeného poměru na obalu). Cibulky zalijte horkým nálevem, pevně zavíčkujte a sterilujte 20 minut při 80 °C.
Pokud máte rádi pikantnější varianty, můžete do sklenice přidat i chilli papričku nebo pár zrnek pepře a hned máte pikantní nálev na cibulky.
Jak využít nakládané cibulky?
K masu – výborně doplní pečená masa i grilované steaky
Do salátů – nakrájené na kolečka skvěle dochutí bramborový nebo těstovinový salát
K sýrům a uzeninám – efektní a chutná ozdoba na talíři
Do burgerů – nakládaná cibulka v domácím burgeru je neodolatelná
Pokud hledáte recept na nakládané cibulky, který je rychlý, chutný a funguje pokaždé, s nálevem od Aromky Brno neuděláte chybu.
Mrkněte i na další naše recepty, např. nakládané žampiony, nakládaný česnek, recept na zavařené cukety a´la okurky nebo zavařenou dýni na sladkokyselo i na slano.