Recept na domácí mandlový likér

Připravili jsme pro vás recept na domácí likér s vůní whisky a mandlí. Spojení chutí mléka, whisky a mandlí vaše chuťové buňky mile překvapí a věříme, že zachutná. Dávejte pozor, likér je jemný, přesto má sílu:)

Ingredience:    horkomandlove-aroma-260ml

  • 2 plechovky slazeného Salka
  • 1 puding - vanilkový, mandlový
  • 500 ml mléka
  • 500 ml whisky nebo tuzemáku
  •   22 ml hořkomandlového aromatu 

Postup přípravy:

Nejdříve vaříme neotevřené konzervy Salka, alespoň 2 hodiny, během vaření je nutné konzervy obrátit. Během vaření si připravíme pudink podle návodu, je potřeba, aby vychladl.

Uvařené Salko a pudink důkladně promícháme a začneme postupně přilévat lihovinu (tuzemák nebo whisky). Nakonec přidáme mandlové aroma a vše důkladně prošleháme pomocí mixéru. Po naplnění do lahví necháme v lednici odležet.

Poměr alkoholu by měl být cca 200 ml na 1 l likéru. Doslazovat není potřeba.