Recept na domácí mandlový likér

Připravili jsme pro vás recept na domácí likér s vůní whisky a mandlí. Spojení chutí mléka, whisky a mandlí vaše chuťové buňky mile překvapí a věříme, že zachutná. Dávejte pozor, likér je jemný, přesto má sílu:)

Ingredience:    horkomandlove-aroma-260ml

  • 2 plechovky slazeného Salka
  • 1 puding - vanilkový, mandlový
  • 500 ml mléka
  • 500 ml whisky nebo tuzemáku
  •   22 ml hořkomandlového aromatu 

Postup přípravy:

Nejdříve vaříme neotevřené konzervy Salka, alespoň 2 hodiny, během vaření je nutné konzervy obrátit. Během vaření si připravíme pudink podle návodu, je potřeba, aby vychladl.

Uvařené Salko a pudink důkladně promícháme a začneme postupně přilévat lihovinu (tuzemák nebo whisky). Nakonec přidáme mandlové aroma a vše důkladně prošleháme pomocí mixéru. Po naplnění do lahví necháme v lednici odležet.

Poměr alkoholu by měl být cca 200 ml na 1 l likéru. Doslazovat není potřeba.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení