Recept na poctivé utopence

Kdo by alespoň někdy nedostal chuť na ukázkového utopence? A ten doma s láskou připravený bude chutnat báječně! S naším nálevem na utopence to bude hračka.

Nálev na utopence obsahuje ochucený ocet s extrakty koření pro nakládání špekáčků, stačí přidat špekáčky a cibuli, případně chilli papričku. Jedná se o přírodní produkt.

Ingredience na přípravu utopenců

Z jednoho litru nálevu na utopence připravíte zhruba 2 sklenice o objemu 0,75 l.

Postup přípravy utopenců

Špekáčky sloupněte, můžete je podélně naříznout a do zářezů vložit měsíčky cibule. Někdo má rád špekáčky rozkrájené na půlky, případně i na čtvrtky. Připravené špekáčky naskládejte do sklenice, přidejte cibuli, popř. kapii nebo chilli papričku. Vše zalijte naším nálevem tak, abyste špekáčky zcela zatopili. Sklenici uzavřete a uložte odpočívat do lednice, alespoň na 7 dní.

Tipy:

  • loupat nebo neloupat, toť otázka?! Někdo špekáčky před naložením neloupe, někdo si je oloupané neumí představit… Oloupané špekáčky ale lépe vsáknou chutě z nálevu a přidaných ingrediencí. Volba je jen na Vás.
  • do zářezů špekáčků můžete vetřít trochu hořčice

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení