Kdo by alespoň někdy nedostal chuť na ukázkového utopence? A ten doma s láskou připravený bude chutnat báječně! S naším nálevem na domácí utopence to bude hračka.
Nálev na utopence obsahuje ochucený ocet s extrakty koření pro nakládání špekáčků, stačí přidat špekáčky a cibuli, případně chilli papričku. Jedná se o přírodní produkt.
Ingredience na přípravu utopenců - nejlepší lák na utopence
- 1 lahev nálevu na utopence - 1 l
- špekáčky
- cibule
- kapie, chilli paprička (nemusí být)
Z jednoho litru láku na utopence připravíte zhruba 2 sklenice o objemu 0,75 l.
Jak naložit utopence - postup přípravy utopenců
Špekáčky sloupněte, můžete je podélně naříznout a do zářezů vložit měsíčky cibule. Někdo má rád špekáčky rozkrájené na půlky, případně i na čtvrtky. Připravené špekáčky naskládejte do sklenice, přidejte cibuli, popř. kapii nebo chilli papričku. Vše zalijte naším nálevem tak, abyste špekáčky zcela zatopili. Sklenici uzavřete a uložte odpočívat do lednice, alespoň na 7 dní.
Tipy:
- loupat nebo neloupat, toť otázka?! Někdo špekáčky před naložením neloupe, někdo si je oloupané neumí představit… Oloupané špekáčky ale lépe vsáknou chutě z nálevu a přidaných ingrediencí. Volba je jen na Vás.
- do zářezů špekáčků můžete vetřít trochu hořčice
Dobrou chuť!