Recept na poctivé utopence

Kdo by alespoň někdy nedostal chuť na ukázkového utopence? A ten doma s láskou připravený bude chutnat báječně! S naším nálevem na utopence to bude hračka.

Nálev na utopence obsahuje ochucený ocet s extrakty koření pro nakládání špekáčků, stačí přidat špekáčky a cibuli, případně chilli papričku. Jedná se o přírodní produkt.

Ingredience na přípravu utopenců

Z jednoho litru nálevu na utopence připravíte zhruba 2 sklenice o objemu 0,75 l.

Postup přípravy utopenců

Špekáčky sloupněte, můžete je podélně naříznout a do zářezů vložit měsíčky cibule. Někdo má rád špekáčky rozkrájené na půlky, případně i na čtvrtky. Připravené špekáčky naskládejte do sklenice, přidejte cibuli, popř. kapii nebo chilli papričku. Vše zalijte naším nálevem tak, abyste špekáčky zcela zatopili. Sklenici uzavřete a uložte odpočívat do lednice, alespoň na 7 dní.

Tipy:

  • loupat nebo neloupat, toť otázka?! Někdo špekáčky před naložením neloupe, někdo si je oloupané neumí představit… Oloupané špekáčky ale lépe vsáknou chutě z nálevu a přidaných ingrediencí. Volba je jen na Vás.
  • do zářezů špekáčků můžete vetřít trochu hořčice

Dobrou chuť!