Recept na rybí zavináče

Rybí zavináče jsou velmi oblíbené jídlo. Jejich domácí příprava bude s naším nálevem na ryby rychlá a výsledek jedinečný! 

Nálev na ryby obsahuje ocet s extrakty koření pro nakládání rybích výrobků (zavináče, pečenáče). Jedná se o přírodní produkt.

Ingredience pro přípravu zavináčů:

  • 1 l nálev na zavináče, pečenáče
  • 1 kg rybích filetů (druh ryby zvolte podle své chuti, hodí se např. ze sleďů, pstruha, lína, candáta, bělic nebo kapra)
  • cibule
  • mrkev
  • okurka

Při použití sklenic s obsahem 750 ml Vám 1 l nálevu na ryby vystačí zhruba na 2 tyto sklenice.

Postup přípravy zavináčů

Připravte si rybí filety a zeleninu, kterou chcete na zavináče použít (cibuli, mrkev, okurku a jiné). Pokud použijete do jídla kořenovou zeleninu, před použitím ji krátce povařte. Pak už připravujte samotné zavináče. Filet si rozložte a pokládejte na něj kousky zeleniny, poté zaviňte a sepněte párátkem. Vkládejte do sklenice, opět můžete přidat zeleninu a nakonec zalijte naším octovým nálevem na ryby. Sklenice pečlivě uzavřete. Připravené zavináče nechte doma alespoň 5 dní na chladném místě odležet.

Toto je základní recept na přípravu zavináčů, je možné si jej uzpůsobit dle chuti a nálady. Záleží jen na Vás, který je Váš favorit.

Kořeněný nálev na ryby lze samozřejmě použít i na další domácí rybí pochoutky, například pečenáče.

Tip pro mlsné jazýčky: Do zavináčů můžete také přidat kysané zelí, kopr nebo feferonku.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení