Vanilkové piškotové těsto

Nadýchané piškotové těsto jako základ dortů zná asi každý, ale provoněné přírodním vanilkovým luskem, to je něco! 

Ingredience na přípravu:

  • 6 vajec
  • 60 g (6 polévkových lžic) polohrubé mouky
  • 60 g (6 polévkových lžic) moučkového cukru vanilkovy-lusk-3ks
  • celý vanilkový lusk 

Návod na přípravu:

Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků si mixérem vyšleháme tuhý sníh a poté přidáme moučkový cukr, znovu mixérem promícháme. Stěrkou do sněhu zlehka přimícháme žloutky a postupně přes sítko přidáváme mouku. Rozřízneme podélně vanilkový lusk a vyškrabeme vnitřek, který přidáme do připraveného těsta. 

Náš tip:

Prázdný lusk nevyhazujte! Dejte ho do mléka a nechejte odstát do druhého dne, vznikne vám lahodné vanilkové mléko. Nebo si prázdný vanilkový lusk vložte do krystalového cukru a po čase máte domácí vanilkový cukr.