Karamel potravinový E 150c
Kód: 50908 50901 50902 50903 50904 50905 50906 50907 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Potravinářský karamel je tekuté potravinářské barvivo tmavě hnědé až černé barvy vyrobené karamelizací cukru (např.sacharóza, glukóza) při teplotách nad 100°C, maximálně však 140°C. Při výrobě se používá amoniaku k podpoření tvorby tmavé barvy. Amoniak a použitá kyselina chlorovodíková jsou pouze látky pomocné. Karamel je přírodní potravinářské barvivo.
Potravinářský karamel je určen k barvení potravinářských a uzenářských výrobků, např. k barvení 8% octa, anglické slaniny, ostravské klobásy, pekařských výrobků, povidel. Je dobře rozpustný ve vodě. Používá se pokud potřebujeme docílit tmavé až černé barvy. Najde uplatnění i v kuchyni k barvení omáček i dalších pokrmů. Velmi oblíbený je také při přípravě uzených pochoutek, pro ten nejlepší výsledek vašich uzených delikates nabízíme celou řadu produktů pro domácí uzení .
Potravinářský karamel se značí kódem E150c. Dříve se pro karamely používal název kulér nebo také cukrový kulér či potravinářský kulér.
Aromka Brno vyrábí také pivní a lihovinový karamel. Lihovinový karamel E150a je určen především na barvení nápojů a lihovin, kterým dodává hnědou rumovou barvu. Pivní karamel je určen k barvení piva, a to i při domácí výrobě. Od potravinářského karamelu se liší výrazně tmavší barvou a účelem použití.
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1290 kJ/300kcal
Obsah tuků <0,01 g
z toho mastné kyseliny <0,01 g
Obsah bílkovin <0,1 g
Obsah sacharidů 75,7 g
z toho cukry 28,3g
Obsah soli <0,05g
Varianty balení:
- 1 l, 1,5 l až 2 l (PET láhev) - pro domácí použití a malé provozy
- 5 l - 25 l (kanystry) pro potravinářskou výrobu
- 50 l konev pro velkoodběratele
Karamel je určený k barvení potravinářských výrobků, není určen ke slazení nápojů.
Složení: cukr krystal, voda, amoniak, kyselina chlorovodíková.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Karamely - potravinářská barviva |
---|---|
? Alternativní název: | kulér, cukrový kulér |
Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
Dávkování: | dle užití |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.