Zahajujeme on-line prodej našich výrobků. Spustili jsme veřejný testovací provoz eshopu. Je možno objednávat. Více...

Karamel potravinový E 150c

Kód: 50901 50902 50903 50904 50905 50906 50907 Zvolte variantu
131,59 Kč 163,46 Kč 475,57 Kč 931,30 Kč 2 015,49 Kč 2 351,41 Kč 4 914,41 Kč od 131,59 Kč 114,43 Kč bez DPH 142,14 Kč bez DPH 413,54 Kč bez DPH 809,83 Kč bez DPH 1 752,60 Kč bez DPH 2 044,70 Kč bez DPH 4 273,40 Kč bez DPH od 114,43 Kč bez DPH
Skladem (> 10) Skladem (> 10) Skladem (> 10) Skladem (> 10) Skladem (> 10) Skladem (> 10) Skladem (> 10) Zvolte variantu
Varianta

Potravinářský karamel E150c někdy označován také jako potravinářský kulér, je přírodní barvivo pro barvení širokého sortimentu potravin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Potravinářský karamel je tekuté potravinářské barvivo tmavě hnědé až černé barvy vyrobené karamelizací cukru (např.sacharóza, glukóza) při teplotách nad 100°C, maximálně však 140°C. Při výrobě se používá amoniaku k podpoření tvorby tmavé barvy. Amoniak a použitá kyselina chlorovodíková jsou pouze látky pomocné. Karamel je přírodní potravinářské barvivo.

Potravinářský karamel je určen k barvení potravinářských a uzenářských výrobků, např. k barvení 8% octa, anglické slaniny, ostravské klobásy, pekařských výrobků, povidel. Je dobře rozpustný ve vodě. Používá se pokud potřebujeme docílit tmavé až černé barvy. Najde uplatnění i v kuchyni k barvení omáček i dalších pokrmů. Potravinářský karamel se značí kódem E150c. Dříve se pro karamely používal název kulér nebo také cukrový kulér či potravinářský kulér.

Aromka Brno vyrábí také pivní a lihovinový karamel. Lihovinový karamel E150a je určen především na barvení nápojů a lihovin, kterým dodává hnědou rumovou barvu. Pivní karamel je určen k barvení piva, a to i při domácí výrobě. Od potravinářského karamelu se liší výrazně tmavší barvou a účelem použití.

Varianty balení

  • 1,5l až 2l (PET láhev) - pro domácí použití a malé provozy
  • 5l - 25l (kanystry) pro potravinářskou výrobu
  • 50l konev pro velkoodběratele

Karamel je určený k barvení potravinářských výrobků, není určen ke slazení nápojů.

Složení: cukr krystal, voda, amoniak, kyselina chlorovodíková.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karamely - potravinářská barviva
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Dávkování: 0,05 kg / 100 kg (litrů)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: