Recept na bůček v karamelu

Tento recept sice nepatří do rubriky Zdravá výživa, ale po takto připraveném bůčku se jen zapráší a ještě dlouho na něj budete vzpomínat:)

Ingredience:

Postup: 

Libový bůček upečte v troubě dohněda a pak ho celý ponořte do vařící vody. To proto, abychom maso zbavili sádla. Poté ho vyndejte a vychladlý nakrájejte na kousky. Do hluboké pánve dejte asi 2 lžíce oleje a naředěný potravinový karamel (Aromka). Přidejte asi 10 lžic sojové omáčky, stejné množství obyčejného stolního vína, jemně pokrájenou cibuli, 2-3 nastrouhané česnekové stroužky, lžičku mletého zázvoru a osolte. Míchejte, dokud se vše nerozpustí. Poté přidejte na pánev i bůček a na mírném ohni nechte maso obalit v karamelové omáčce. Můžete podlít ještě vínem nebo vodou anebo zahustit omáčku škrobem. Podávejte s vařenou rýží, budete překvapeni výbornou chutí:)

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení