Recepty na aromatizaci vín

Recept na sekt ochucený muškátovým aromatem

Sekt je oblíbeným aperitivem na celém světě. Pro zvýraznění květinové vůně a chuti sektu je ideální přidat muškátové aroma a hned máte originální přípitek pro vaši návštěvu. 

Ingredience na přípravu 500 ml:

Návod na přípravu:

K šumivému nebo perlivému vínu přidáme naše aroma a promícháme. Podáváme chlazené. Lze tak ochutit i bílá vína. 
Recept na červené víno ochucené dezertním vermutovým aromatem

Vermut je typ vína, který je obohacený o chuť bylin, má víc procent alkoholu a jemný přídavek cukru. S naším vermutovým aromatem si vermut vytvoříte jednoduše dle receptu přidaním do červeného vína.

Ingredience na přípravu 500 ml:

Návod na přípravu:

Nejprve rozpustíme dané množství cukru ve vodě. K červenému vínu přidáme vermutové aroma a cukerný roztok. Lze podávat chlazené i jako teplý nápoj.

Více informací naleznete v článku v rubrice blog s názvem aromatizace vín