Mleté koření

Koření je běžně dostupné celé, drhnuté, drcené nebo mleté. Mletím či drcením se z koření uvolňují aromatické látky a jeho vůně a chuť jsou pak výraznější. Nevýhodou mletého koření je, že postupem času z něj aromatické látky vyprchávají. Pro zachování kvality mletého koření je důležité jeho uchovávání v uzavřených skleněných nebo keramických nádobách, tak aby nedocházelo k přenosu nežádoucích pachů z nevhodných obalů. Kvalitní čerstvě namleté koření si můžete připravit i doma použitím mlýnku na koření.

Alternativou k použití mletého koření je používání extraktů koření, které se vyrábějí z přírodních silic a oleorezinů jednotlivých druhů koření. Extrakty koření se používají především v masném průmyslu, při výrobě kečupů, hořčic a dalších produktů. Výhodou extraktů koření je jejich senzorická stabilita. Neobsahují nežádoucí mikroorganismy a další nečistoty.

Společnost Aromka Brno a.s. patří k tradičním výrobcům extraktů koření.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení