Přírodní koření

Jako koření jsou označovány části rostlin (květy, plody, kořeny, kůra, semena, oddenky, listy), které se používají k ovlivňování chutě a vůně potravin. Mnoho druhů koření patří zároveň mezi léčivé byliny a používá se od nepaměti v lidovém léčitelství. Koření můžeme rozdělit podle původu na tuzemské, subtropické a tropické. V pěstitelských zemích se koření upravuje například sušením a fermentací.

Na našem trhu je přírodní koření nejčastěji dostupné ve formě jednodruhového koření a směsí koření. Dále se z přírodního koření širokou škálou technologických postupů vyrábějí kořenící přípravky, které navíc obsahují přídatné látky.

Společnost Aromka Brno a.s. je tradičním výrobcem kořeninových přípravků - extraků koření. V sortimentu najdete extrakty koření, emulze a konzervárenská aromata, která můžou ve výrobě potravinářských produktů úspěšně nahradit klasické mleté koření.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení