Přírodní koření

Jako koření jsou označovány části rostlin (květy, plody, kořeny, kůra, semena, oddenky, listy), které se používají k ovlivňování chutě a vůně potravin. Mnoho druhů koření patří zároveň mezi léčivé byliny a používá se od nepaměti v lidovém léčitelství. Koření můžeme rozdělit podle původu na tuzemské, subtropické a tropické. V pěstitelských zemích se koření upravuje například sušením a fermentací.

Na našem trhu je přírodní koření nejčastěji dostupné ve formě jednodruhového koření a směsí koření. Dále se z přírodního koření širokou škálou technologických postupů vyrábějí kořenící přípravky, které navíc obsahují přídatné látky.

Společnost Aromka Brno a.s. je tradičním výrobcem kořeninových přípravků - extraků koření. V sortimentu najdete extrakty koření, emulze a konzervárenská aromata, která můžou ve výrobě potravinářských produktů úspěšně nahradit klasické mleté koření.