Ocet do myčky

Čištění myčky octem  prodlouží životnost vaší myčky nádobí. Nemusíte se spoléhat jen na chemii, snadný, levný a ekologický způsob jak vyčistit myčku, je použít bílý ocet, nebo-li kvasný ocet lihový 10%.

Nevíte jak vyčistit myčku octem? Myčku byste měli, stejně jako pračku, pravidelně čistit. Zbavíte jí tak vodního kamene, mastnoty, event. i nepříjemného zápachu a navíc ocet funguje i jako leštidlo do myčky. Bílý ocet si hravě poradí se vším. 

K čištění vám poslouží bílý ocet 10%. Bílý ocet není oficiálním názvem  octa, jeho správný název je ocet kvasný lihový 10%, někdy se takéPET-ocet-kvasny-lihovy-5_ používá název destilovaný bílý ocet. Hlavní je, že je to ten správný ocet do myčky nádobí.

Nalijte menší množství do nádržky na gel či tablety a dva šálky do spodní části myčky, volně do prostoru. Při silnějším znečištění to však může být i více, až litr. Zapněte program s vysokou teplotou a nejdelším trváním. Teplota by měla dosáhnout alespoň 65 až 75 °C. Čištění myčky octem provádějte 1x za 2 - 6 měsíců.

Ocet můžete také použít jako ekologické leštidlo. Stačí nalít ocet před každým mytím do prostoru určeného právě pro leštidlo. Poté můžete myčku zapnout jako obvykle.

O dalším využití octa při úklidu domácnosti si můžete přečíst v našich článcích Bílý ocet na úklid - ekologicky a levně a Ocet do pračky. V naší nabídce také najdete oblíbený produkt Ocet na úklid.

 

Aromka Brno nabízí bílý ocet v několika variantách balení:

  • rozprašovač - 0,5 l
  • malá balení - 1l PET láhev, 5l, 10l kanystr
  • velká balení - 20l, 25l kanystr
  • vlastní nádoby - prodej octa s výměnou kanystrů v Praze a Brně, pouze osobní odběr