Domácí vaječný likér - recept

Vaječný likér nebo také koňak - pro někoho pití na každou lepší příležitost, pro někoho další ze symbolů Vánoc. Domácí vaječný likér se tradičně servíruje při zdobení vánočního stromečku. 

Pokud nevíte jak udělat domácí vaječný vánoční likér, připravili jsme pro vás recept s našim vanilkovým a rumovým cukrářským aromatem. Díky použití aromat ušetříte 250 ml rumu tuzemák a “vaječňák” bude obsahovat méně alkoholu.

Náš tip: pro ten nejlepší vaječný likér s vanilkou přidejte pravou vanilku.

Ingredience na přípravu:

Postup přípravy: 

Nejdříve vyšleháme mixérem žloutky s cukrem, poté přidáme zahuštěné mléko i polotučné mléko a mixujeme do hladka. Za stálého míchání přidáváme tuzemský rum a dochutíme vanilkovým a rumovým aromatem. 

Další tipy pro výrobu vaječňáku

Nejlepší vaječný likér je ten, který Vám osobně bude nejvíc chutnat. Tak se nebojte při výrobě experimentovat a upravit si poměr použitých aromat dle vašich preferencí. 

Případně můžete přidat vaječňáku i jiný rozměr za použití dalších chutí. Doporučujeme vyzkoušet kávové aroma nebo třeba karamelové. Pak už můžete směle hovořit o originálním luxusním domácím vaječném koňaku.

Tato aromata, stejně jako rumové a vanilkové aroma navíc využijete v kuchyni i při pečení dalších domácích dobrot.