Recept na uzenou anglickou slaninu

Takto připravená anglická slanina uspokojí každý mlsný jazýček:)

Vepřový bok nejdříve povařte, max. 15 minut. Vychladlý ho pak můžete buď nasolit, nebo potřít česnekem. K tomu vám skvěle poslouží náš karamel-potravinarsky-E150c extrakt koření česnek. Takto připravený nechte 10 -14 dní v chladném místě odležet. 

Pro docílení tmavého povrchu, povrch potřete naředěným potravinovým karamelem (Aromka)

Pak už se můžete pustit do uzení, bude trvat  4 - 8 hodin - teplota nesmí přesáhnout 70 °C, jinak začne odkapávat tuk. Dřevo můžete občas pokropit vodou, aby bylo více hustého dýmu:) Ideální je použít tvrdé, ovocné dřevo.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení