Recept na uzenou anglickou slaninu

Takto připravená anglická slanina uspokojí každý mlsný jazýček:)

Vepřový bok nejdříve povařte, max. 15 minut. Vychladlý ho pak můžete buď nasolit, nebo potřít česnekem. K tomu vám skvěle poslouží náš karamel-potravinarsky-E150c extrakt koření česnek. Takto připravený nechte 10 -14 dní v chladném místě odležet. 

Pro docílení tmavého povrchu, povrch potřete naředěným potravinovým karamelem (Aromka)

Pak už se můžete pustit do uzení, bude trvat  4 - 8 hodin - teplota nesmí přesáhnout 70 °C, jinak začne odkapávat tuk. Dřevo můžete občas pokropit vodou, aby bylo více hustého dýmu:) Ideální je použít tvrdé, ovocné dřevo.

Pro ten nejlepší výsledek vašich uzených delikates nabízíme  celou řadu produktů pro domácí uzení .