Aromatizované víno

Aromatizovaná vína jsou podskupinou fortifikovaných vín. Jde o vína, která byla obohacena o alkohol a ochucena bylinkami, kořením, ovocem či jinými aromatickými látkami. Známým reprezentantem této podskupiny je vermut. K aromatizaci vín může být použit jakýkoliv destilát (nejčastěji potravinářský líh), cukr, různé aromatické přípravky a také voda.

K aromatizaci je možno používat přírodní aromatické látky nebo povolené aromatické extrakty, aromatické byliny nebo koření, popř. povolené ochucující přírodní látky. Lze použít i aromata, např. muškátové nebo vermutové.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení