Sterilizace

Sterilizace zahrnuje postupy, kterými v daném prostředí dojde k usmrcení všech živých organismů, včetně jejich spor či vajíček. K běžným metodám sterilizace patří působení vysokých teplot, UV záření čí použití chemických látek. Sterilizace se používá především ve zdravotnictví, případně v potravinářství.

V potravinářství se běžněji setkáte s pojmem sterilace potravin. Sterilace patří mezi konzervační metody a oproti sterilizaci jsou to metody o něco šetrnější a berou na zřetel zachování kvality sterilované potraviny. V běžném domácím prostředí se se sterilizováním můžete setkat při sterilizaci kojeneckých lahví nebo se doporučuje sterilizovaní sklenic před zavařováním.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení