Zahajujeme on-line prodej našich výrobků. Spustili jsme veřejný testovací provoz eshopu. Je možno objednávat. Více...

Ocet 8%

Kód: 94 95 97 98 99 Zvolte variantu
14,95 Kč / ks 86,25 Kč 155,25 Kč 333,50 Kč 408,25 Kč od 14,95 Kč / ks 13 Kč bez DPH 75 Kč bez DPH 135 Kč bez DPH 290 Kč bez DPH 355 Kč bez DPH od 13 Kč bez DPH
Skladem (> 10 ks) Skladem (> 10) Skladem (> 10) Skladem (> 10) Skladem (> 10) Zvolte variantu
Varianta

Kvasný lihový ocet 8% pro nakládání okurek a zeleniny, přípravu zálivek do salátů ochucování omáček a další využití.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ocet kvasný lihový 8% je vyrobený přírodním kvasným procesem lihu pomocí octových bakterií, převážně rodu Acetobacter. Typické chuti je docíleno využitím bukových hoblin, které jsou octem skrápěny. Výsledkem kvasného procesu je přírodní cestou získaná kyselina octová o koncentraci 12 - 14%. Po naředění na požadovaných 8% je ocet obarven potravinářským barvivem karamelem E150c a ochucen estragonovým aroma.

Ocet je používán jako konzervační prostředek k nakládání okurek, zeleniny, hub a dalších potravin do octového nálevu. Octový nálev se v gastronomii používá na přípravu utopenců. Jako okyselující prostředek je ocet využíván v teplé i studené kuchyni, při výrobě omáček, zálivek a různých typů lahůdek (např. zavináčů, utopenců). V pekařské výrobě se ocet používá při výrobě listového těsta.

Ocet je také oblíben pro své dezinfekční a čistící účinky. Může se využívat jako prostředek odstraňující zápach v pračce, kanalizacích a v neposlední řadě také jako prostředek k dezinfekci drobných ran.

Varianty balení:

  • malé balení - 1l PET láhev, 5l, 10l kanystr
  • velká balení - 20l, 25l kanystr
  • vlastní nádoby - prodej volného octa v Brně - pouze osobní odběr
  • prodej octa s výměnou kanystrů V Praze a Brně, pouze osobní odběr - více informací.

Před použitím k přímé spotřebě doporučujeme ocet naředit vodou v poměru cca 1:4.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ocet kvasný lihový
Minimální trvanlivost: neomezena

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: