Ocet 10%
Kód: 96 101 102 103 105 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Ocet kvasný 10% je vyrobený přírodním kvasným procesem lihu pomocí octových bakterií, převážně rodu Acetobacter, typické chuti je docíleno využitím bukových hoblin, které jsou octem skrápěny.
Ocet 10% se získá naředěním kyseliny octové o koncentraci 12-14%, která vznikne jako produkt kvasného procesu. Oproti běžnému octu 8% je koncentrovanější a není barven karamelem E150c. Proto má bílou průhlednou barvu a je někdy nazýván jako bezbarvý ocet. Ocet je používán jako konzervační prostředek nebo okyselující prostředek. V teplé i studené kuchyni najde uplatnění při výrobě omáček a zálivek. Díky použití octa je možné připravit lahůdky typu zavináčů, pečenáčů. Ocet je také nezbytnou součástí při průmyslové výrobě hořčice a kečupu. Díky vyšší koncentraci je vhodným dezinfekčním nebo čistícím prostředkem. Může se využívat jako prostředek odstraňující zápach v pračce, kanalizacích a v neposlední řadě také jako prostředek k dezinfekci drobných ran. Ocet 10% používáme jako základ pro výrobu octových čističů, které naleznete v naší nabídce.
Varianty balení:
- malé balení - 1l PET láhev, 5l, 10l kanystr
- velká balení - 20l, 25l kanystr
- vlastní nádoby - prodej octa s výměnou kanystrů v Praze a Brně, pouze osobní odběr - více informací.
Před použitím k přímé spotřebě doporučujeme ocet naředit vodou v poměru cca 1:4.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ocet kvasný lihový |
---|---|
Minimální trvanlivost: | neomezena |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.