Výtažky koření

Kořeninové výtažky se používají především v potravinářské výrobě. Základní surovinou pro výrobu výtažků je přírodní koření. Rozmělněné koření se destiluje nebo extrahuje a získávají se z něj přírodní silice a oleoreziny. Případně se výtažky koření vyrábí extrakcí v jemném rafinovaném lihu o koncentraci 70- 95%. Výhodou takto získaných kořeninových výtažků je, že neobsahují žádné nežádoucí rostlinné zbytky, mikroorganismy ani enzymy.

Kořeninové výtažky jsou velmi koncentrované a jak už bylo zmíněno, používají se v potravinářském průmyslu k dochucování a zvýraznění chuti potravinářských výrobků a při konzervování okurek a zeleniny.

Společnost Aromka Brno a.s. patří k tradičním výrobcům kořeninových výtažků na přípravu nálevů na okurky a dalších druhů zeleniny. V nabídce najdete i octový macerát na domácí zavařování okurek.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení