Příprava chleba v domácí pekárně nebo v troubě

Také vás láká upéct si doma vlastní chléb? S našimi chlebovými směsmi to bude hračka a za úspěch ručíme:)

Z připravených chlebových směsí připravíte skvělý a voňavý domácí chléb s křupavou kůrkou raz dva. Na výběr máte ze 6 příchutí: kmínová, semínková, cibulová, česneková, šunková a čabajková. Upéct ho můžete v domácí pekárně, ale i v klasické troubě.

Postup - domácí pekárna

Do pekárny nasypte naši chlebovou směs, přidejte cca 300 ml vlažné vody. Pro přípravu zvolte program s dobou trvání zhruba 2 hodiny, např. program „Základní“, „Rychlý“ nebo „Sprint“. Pekárna zajistí míchání, hnětení, vykynutí i upečení chleba bez vaší práce. Po dvou hodinkách bude připraven voňavý a dokonalý domácí chléb:)

Postup - pečení v troubě

K naší chlebové směsi přidejte 300 - 350 ml vlažné vody a vypracujte tužší těsto, které necháte při pokojové teplotě vykynout, cca 45 minut. Bochník zakryjte např. utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Po vykynutí vložte bochník do formy nebo na pekáč a pečte  při teplotě 170° C cca 20 minut. Pak chléb potřete vodou s trochou soli a zvyšte teplotu na 180°C. Pečte dalších 25 - 30 minut. Po vyjmutí z trouby opět můžete kůrku bochníku potřít vodou.

Použité teploty přizpůsobte vaší troubě.