Zavařování červené řepy - recept

Milujete červenou řepu a nikdy jí není dost? Pak to chce dostatečné zásoby. Poradíme Vám, jak na zavařování řepy a tak budete mít tuto pochoutku vždy po ruce.

S naším nálevem na červenou řepu budete s nakládáním hotovi raz dva.

nalev-cervena-repaIngredience pro přípravu nakládané řepy

Z tohoto množství připravíte 6 l nálevu. Při použití sklenic s obsahem 750 ml by vám toto množství mělo vystačit na cca 10 sklenic. Pokud zavařujete menší množství řepy, upravte si poměr ingrediencí dle potřeby.

Postup přípravy sladkokyselého nálevu

V připravené pitné vodě rozpusťte mícháním sůl a cukr. Přidejte ocet a nálev na červenou řepu. Náš nálev na červenou řepu obsahuje anýzové a fenyklové aroma ve vhodném poměru pro nakládání řepy, připravovaný sladkokyselý nálev tedy nemusíte více kořenit, vše je hotovo rychlostí blesku.

Postup zavařování červené řepy

Řepu omyjte a uvařte i se slupkou do poloměkka. Podle její velikosti to bude trvat 40 - 60 minut. Dejte pozor, aby nebyla řepa zbytečně převařená. Vychladlou řepu oloupejte a nakrájejte dle potřeby (na plátky, kostičky, hranolky...). Malé řepy můžete nechat vcelku. Připravenou řepu naskládejte do vymytých sklenic, zalijte připraveným nálevem, zavíčkujte a sterilujte cca 20 minut při 85 °C.

Už jste vyzkoušeli sterilaci v myčce nádobí? Ideálně sterilujte na dlouhý program 70 °C:)

Otestujte svou pevnou vůli, protože naloženou řepu je dobré nechat pár dní uležet. Přejeme dobrou chuť!

Tip: Podle chuti můžete zavařovat červenou řepu s křenem nebo cibulí.

Doporučujeme vyzkoušet naloženou řepu s kozím sýrem z kozí farmy DoRa a už nebudete jíst nic jiného:)

Vše o pozitivních účincích a využití červené řepy se dozvíte na www.cervenarepa.eu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení