Příprava chleba v domácí pekárně nebo v troubě

Také vás láká upéct si doma vlastní chléb? S našimi chlebovými směsmi to bude hračka a za úspěch ručíme:)

Z připravených chlebových směsí připravíte skvělý a voňavý domácí chléb s křupavou kůrkou raz dva. Na výběr máte ze 6 příchutí: kmínová, semínková, cibulová, česneková, šunková a čabajková. Upéct ho můžete v domácí pekárně, ale i v klasické troubě.

Postup - domácí pekárna

Do pekárny nasypte naši chlebovou směs, přidejte cca 300 ml vlažné vody. Pro přípravu zvolte program s dobou trvání zhruba 2 hodiny, např. program „Základní“, „Rychlý“ nebo „Sprint“. Pekárna zajistí míchání, hnětení, vykynutí i upečení chleba bez vaší práce. Po dvou hodinkách bude připraven voňavý a dokonalý domácí chléb:)

Postup - pečení v troubě

K naší chlebové směsi přidejte 300 - 350 ml vlažné vody a vypracujte tužší těsto, které necháte při pokojové teplotě vykynout, cca 45 minut. Bochník zakryjte např. utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Po vykynutí vložte bochník do formy nebo na pekáč a pečte  při teplotě 170° C cca 20 minut. Pak chléb potřete vodou s trochou soli a zvyšte teplotu na 180°C. Pečte dalších 25 - 30 minut. Po vyjmutí z trouby opět můžete kůrku bochníku potřít vodou.

Použité teploty přizpůsobte vaší troubě.



Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení