Domácí výroba rumu tuzemák
Vůně tuzemáku je neodolatelná, ať už ho doma používáte při pečení, do koktejlů nebo jen tak. Došel Vám? Zkuste domácí výrobu rumu tuzemáku. Díky našim aromatům to zvládne každý. A navíc nemusíte nic vařit, příprava probíhá za studena.
Ingredience pro domácí výrobu rumu tuzemáku
- lahev vodky nebo jiného neutrálního alkoholu (500ml) - obsah alkoholu 38-40%
- 5 ml rumového aroma cukrářského
- 5 ml vanilkového aroma
- 2,5 ml karamelu lihovinového
Postup přípravy
Smíchejte alkohol s aromaty, následně přidejte karamel. Výsledná barva by měla být krásně zlatohnědá. Dle chuti je možno nepatrně přisladit cukrem. Řádně promíchejte a nechte 24 hodin odstát.
Náš tip: pro ještě lepší dochucení vašeho domácího tuzemáku přidejte pravou vanilku.
Pokud použijete alkohol s vyšší lihovitosti je nutné ředit vodou, nejlépe převařenou a přidávat až nakonec.
Jen připomínáme, že domácí tuzemák smí konzumovat pouze osoby starší 18 let a pijte s rozumem:)


