Recept nálev na okurky

etiketa-nalev-na-okurky

Pomocí našeho receptu připravíte 24 litrů nálevu na okurky nakládačky. Recept vychází z dlouholeté zkušenosti s přípravou kořeněného výtažku do nálevu na znojemské okurky

Ingredience na přípravu nálevu  

  • 1 lahvička nálevu na okurky 260 ml
  • 0,6 kg soli
  • 2 kg cukru
  • 6,5 l kvasného lihového octa

Postup přípravy nálevu na okurky

V 17 litrech pitné vody rozpustíme 0,6 kg soli a 2 kilogramy cukru. Přidáme 6,5 l octa a přimíchejte 260 ml nálevu na okurky. Vodu k rozpouštění lze zahřát, nálev na okurky nalévejte do sklenic až po vychlazení. Obsah soli a cukru záleží plně na vašich chuťových preferencích, je možné je upravit.

Doporučujeme okurky sterilovat  (zavařovat) nejméně 20 minut při teplotě 80 °C. Sterilaci je možno provádět v zavařovacím hrnci, v troubě nebo i v myčce nádobí. 

V případě že chcete připravit menší množství láku na okurky, dodržte poměry ingrediencí receptu.

Příprava okurek nakládaček před zavařením

Vzhledem k tomu, že zavařování okurek má zvýšit jejich trvanlivost sterilací, tedy úplným zničením škodlivých mikroorganizmů, doporučujeme věnovat dostatečnou pozornost očištění okurek od nečistot. Zajistíte si tak kvalitnější výsledek zavařování.  

Fotografie k receptu

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení