Recept na nálev na okurky pro diabetiky

Víme, že mnozí z vás trpí nemocí zvanou cukrovka neboli diabetes I. typu a II. typu. Každý však miluje okurky nakládačky, proto jsme pro diabetiky připravili recept, který obsahuje místo klasického cukru sladidlo sacharin, s použitím našeho koncentrátu na přípravu nálevu na okurky.

Ingredience na přípravu nálevu:  pickled-cucumbers-gb0b869f6d_1920

Postup přípravy nálevu na okurky:

V 17 litrech pitné vody rozpustíme 0,6 kg soli a tablety sladidla. Jedna tableta odpovídá přibližně jedné kávové lžičce cukru. Přidáme 6,5 l octa a přimíchejte 260 ml nálevu na okurky. Vodu k rozpouštění lze zahřát, nálev na okurky nalévejte do sklenic až po vychlazení. Množství soli a sladidla záleží plně na vašich chuťových preferencích, je možné je upravit. Smícháním všech ingrediencí získáme 24 litrů nálevu. 

Doporučujeme okurky sterilovat (zavařovat) nejméně 20 minut při teplotě 80 °C. Sterilací je možno provádět v zavařovacím hrnci, v troubě nebo i v myčce nádobí. 

V případě že chcete připravit menší množství láku na okurky, dodržte poměry ingrediencí receptu.

Příprava okurek nakládaček před zavařením:

Vzhledem k tomu, že zavařování okurek má zvýšit jejich trvanlivost pomocí procesu sterilace, tedy úplným zničením škodlivých mikroorganismů, doporučujeme věnovat dostatečnou pozornost očištění okurek od nečistot. Zajistíte si tak kvalitnější výsledek zavařování. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení