Recept na nálev na okurky pro diabetiky

Víme, že mnozí z vás trpí nemocí zvanou cukrovka neboli diabetes I. typu a II. typu. Každý však miluje okurky nakládačky, proto jsme pro diabetiky připravili recept, který obsahuje místo klasického cukru sladidlo sacharin, s použitím našeho koncentrátu na přípravu nálevu na okurky.

Ingredience na přípravu nálevu:  pickled-cucumbers-gb0b869f6d_1920

Postup přípravy nálevu na okurky:

V 17 litrech pitné vody rozpustíme 0,6 kg soli a tablety sladidla. Jedna tableta odpovídá přibližně jedné kávové lžičce cukru. Přidáme 6,5 l octa a přimíchejte 260 ml nálevu na okurky. Vodu k rozpouštění lze zahřát, nálev na okurky nalévejte do sklenic až po vychlazení. Množství soli a sladidla záleží plně na vašich chuťových preferencích, je možné je upravit. Smícháním všech ingrediencí získáme 24 litrů nálevu. 

Doporučujeme okurky sterilovat (zavařovat) nejméně 20 minut při teplotě 80 °C. Sterilací je možno provádět v zavařovacím hrnci, v troubě nebo i v myčce nádobí. 

V případě že chcete připravit menší množství láku na okurky, dodržte poměry ingrediencí receptu.

Příprava okurek nakládaček před zavařením:

Vzhledem k tomu, že zavařování okurek má zvýšit jejich trvanlivost pomocí procesu sterilace, tedy úplným zničením škodlivých mikroorganismů, doporučujeme věnovat dostatečnou pozornost očištění okurek od nečistot. Zajistíte si tak kvalitnější výsledek zavařování.