Destiláty

Destiláty (nebo také pálenky či kořalky) jsou lihoviny vyráběné kvasným způsobem. Alkohol (ethanol) při výrobě destilátů vzniká lihovým kvašením sacharidických surovin vhodných pro výrobu alkoholu. K nejběžnějším surovinám pro výrobu destilátů patří obilí, cukrová třtina, víno nebo ovoce. Po lihovém kvašení následuje destilace a další úpravy destilátu na konečný výrobek. Specifickou chuť jednotlivým destilátům dodávají suroviny či ovoce použité k přípravě destilátu. Případně chuť ovlivňuje i způsob jejich ukládání k dalšímu zrání.

K nejběžnějším destilátům patří například whisky, brandy, slivovice, rum, tequila či calvados. Mezi destiláty patří i  ovocné pálenky získané formou pěstitelského pálení (slivovice, hruškovice, višňovice).

Společnost Aromka Brno se tradičním výrobcem aromat (trestí). Naše aromata jsou určena pro průmyslovou výrobu alkoholických nápojů, tak i pro dochucování produktů domácího pálení.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení