Pálenky

Pálenky jsou lihoviny, které se připravují destilací zkvašeného rmutu. Rmut obsahuje rozdrcené ovoce, případně jiné části rostlin. Jako pálenky se mohou označovat všechny druhy destilátů  (vodka, gin, whisky). U nás se, v užším slova smyslu, jako pálenky označují ovocné destiláty jako je slivovice, hruškovice, višňovice či meruňkovice.

Výroba  ovocných pálenek z vlastního ovoce, takzvané pěstitelské pálení, je tradiční formou zpracování ovoce. Výroba pálenek formou pěstitelského pálení je možná pouze z ovoce vypěstovaného pěstitelem (případně podle dalších zákonných podmínek zákona č. 61/1997 o lihu).

Společnost Aromka Brno je tradičním výrobcem aromat neboli trestí, které se mohou  použít k ochucování ovocných pálenek z domácí produkce. V nabídce najdete např. hruškové aroma, slivovicové aroma nebo meruňkové aroma.

 

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení