Dýňový kompot s příchutí ananasu

Je tu podzim, jedno z nejbarevnějších období roku, a s ním přichází i sezóna dýní. Druhů dýní je spousta, mezi nejpopulárnější však stále patří japonská odrůda hokaido, která se nemusí loupat a skladovat ji můžete celé měsíce. Dýně je skvělá na posílení imunity a to se bude do sychravého podzimu nebo mrazivé zimy určitě hodit. Je bohatá na vitamíny B1, B2, C a minerální látky, především železo, draslík a hořčík. 

Pokud se chystáte dýni zavařovat a milujete dýňový kompot, máme pro vás skvělý tip, kterým tuto pochoutku povýšíte přímo na delikatesu:). Do nálevu přidáte i ananasové aroma! Můžete vymyslet spoustu obměn, místo aroma přidat ananasový džus nebo kousky kompotovaného ananasu. Naše babičky přidávaly k dýni také broskve nebo hrušky, které můžete nahradit naším broskvovým nebo hruškovým aromatem.

Mezi nejoblíbenější však patří jednoznačně dýňový kompot s ananasovou příchutí, připravili jsme pro vás recept na ten nejlepší!

Dýně má skvělou vlastnost, dokáže přijmout různé další chutě a to se právě při zavařování báječně hodí. Stejně můžete postupovat i při přípravě dýňového džemu nebo chutney („čatní“).  

Na kompot se nám nejlépe osvědčila dýně hokaido a také muškátová dýně. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení