Postřik na plevel z octa

Už vás opět trápí otravný plevel na zahradě? Máme řešení, které je jednoduché, levné a hlavně účinné. Vyzkoušejte ověřený tip zahrádkářů, likvidaci plevele octem. weeds-7121259_1920

Účinnost postřiku pro hubení plevele octem spočívá především v obsažené účinné látce kyselině octové. Viditelný účinek octa na plevel  zaznamenáte nejdříve za 24 hodin. Počítejte ale s tím, že u některých druhů odolného plevele bude potřeba postřik opakovat.

Nejjednodušší způsob, jak se zbavit otravného plevele, je přelít si ocet do rozprašovače a postříkat jím veškerý plevel, kterého se chcete zbavit. Jednoduše a přírodním způsobem se tak zbavíte trávy vykukující mezi dlaždicemi na terase i otravného plevele v záhonech.  

Koupit ocet 10%

Pro odstranění plevele octem je potřeba zvolit ocet s vyšší koncentrací. Ocet (potravinářská jakost s obsahem kyseliny octové nejvýše 10 %) je schválen ÚKZÚZ jako prostředek na ochranu rostlin, pro použití na hubení plevele jako základní látka, která je fungicidem a baktericidem. Ocet musí být používán v souladu se zvláštními podmínkami EU. Ocet 10% prodáváme v balení 1l (PET lahev) nebo 5l až 25l kanystrech.

Náš sortiment zahrnuje i kyselinu octovou s koncentrací 25 %, o možnostech jejího použití se dozvíte v našem článku Je kyselina octová herbicid na plevel?

Ocet je jako přírodní herbicid nejúčinnější při teplém počasí, kdy je plevel sušší. Použití postřiku z octa si dobře naplánujte, po aplikaci by nemělo alespoň 3 hodiny pršet, neměli byste ani zalévat, aby byl účinek co nejefektivnější.

Skvělé na této metodě je, že nijak nepoškodíte půdu, ani neohrozíte úrodu. Nebezpečí nehrozí ani užitečnému hmyzu a dalším živočichům, postřik z octa bez obav používají i včelaři. 

O další účinné metodě, jak se zbavit plevele, se dozvíte v našem článku Likvidace plevele octem a solí.

O dalším využití octa v celé domácnosti si můžete přečíst v našich článcích Bílý ocet na úklid - ekologicky a levně, Ocet do pračky a Ocet do myčky.

Také můžete zakoupit oblíbený produkt z naší nabídky Ocet na úklid, který se skvěle hodí k likvidaci plevele na menších plochách.