V měsíci září jsme pro Vás připravili nabídku výtažku a nálevu na zeleninu ke kořenění nálevu na sterilovanou zeleninu, abyste mohli podpořit své zdraví i v průběhu roku, kdy není možné si čerstvou zeleninu vypěstovat. Tyto výrobky vyrábíme pouze z extraktů přírodního koření.
Výrobky pro sterilaci zeleniny jsou určeny pro konzervárny (výtažek), tak pro malé provozy a domácí zavařování (nálev).
Recept na sterilaci zeleniny s použitím nálevu
Na přípravu nálevu s použitím jedné lahvičky 260 ml nálevu na zeleninu. V 17 litrech vody rozpustíme 0,6 kg soli, 2 kg cukru, přidáme 6,5 litru octa 8% a přimíchejte nálev na zeleninu 260 ml. Připravíte tak 24 l nálevu. Nakládaná zelenina bude mít skvělou kořeněnou chuť.
Takto připraveným nálevem zalijete sklenice se zeleninou, uzavřete víčky a sterilujete 15–20 min. při teplotě 90 st.
Postup použití výtažku při průmyslové výrobě
Pro představu uvádíme příklad postupu pro přípravu nálevu pro nakládání sterilované zeleniny s použitím výtažků:
Upozorňujeme spotřebitele na nutnost dodržení správného dávkování při sterilaci zeleniny a na opatrné zacházení s konzervárenským výtažkem, aby nedošlo k potřísnění pokožky a očí (výtažek obsahuje extrakt pepře a chilli).
Sterilovat téměř všechny druhy zeleniny nebo naložit směsi zeleniny. Na nakládání je určena i kořenová zelenina, pro přípravu zeleninové směsi na svíčkovou.